Laaja unitutkimus

Laaja unitutkimus

Yöllinen unitutkimus antaa monipuolista tietoa elintoiminnoista ja mahdollistaa siten unihäiriöiden tarkan tunnistamisen. Tämä takaa hoidolle parhaan mahdollisen lähtötilanteen.

Mitä tutkimuksessa mitataan?

Unimittauksessa nukkujalta rekisteröidään muun muassa aivosähkökäyrä, silmänliikkeet, leuanaluslihasten lihasjännitys, sydänsähkökäyrä, verenpaine, hengitysliikkeet ja ilmanvirtaus, kuorsaus, veren happikyllästeisyys, EKG, raajojen liikkeet ja nukkumisasento. Näiden avulla voidaan määrittää nukahtamisajankohta ja unen rakenne.

Univaiheiden luokituksesta vastaavat unilääketieteen spesialistit ja alaan erityisen koulutuksen saaneet hoitajat. Useimmiten unitutkimus voidaan suorittaa potilaan kotona. Tarpeen mukaan unimittaus voidaan suorittaa myös Oivauni Uniklinikalla.

Oivauneen voit tulla ilman lähetettä, jolloin varaamme ennen unitutkimusta ensikäyntiajan. Vähennämme kelakorvauksen kassalla mikäli asiakkaalla on kelakortti. Sairaus- tai hoitokuluvakuutuskorvauksia asiakas voi hakea jälkikäteen vakuutusyhtiöltä tai voimme tehdä maksusitoumuspyynnön vakuutusyhtiölle ennen ensikäyntiä asiakkaan niin pyytäessä.

Unitutkimus on nopea ja vaivaton tutkimus >> Lue lisää