Vilho Ahola

Oivaunessa työskentelevällä Vilho Aholalla on lääkärin työstä yli kymmenen vuoden kokemus. Unen lisäksi häntä kiinnostavat muun muassa psykologia, elintapalääketiede sekä seksuaalilääketiede. Vilho kouluttautuu jatkuvasti. Lääkäriksi valmistumisensa jälkeen hän on suorittanut muun muassa jatko-opintoja Yhdysvalloissa sekä psykoterapiakoulutuksia. Vilho on aktiivisesti mukana fitnessurheilun valmennustoiminnassa, ja hän toimii Suomen fitnessmaajoukkueen lääkärinä. Lisäksi Vilho on lääkärijäsenenä Sexpo-säätiön hallituksessa.

Moi, Vilho! Kerro vähän itsestäsi. Millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Olen työterveyshuoltoon erikoistuva yleislääkäri. Minulla on myös hypnoterapian lisäkoulutus. Kliinistä lääkärintyötä olen tehnyt vuodesta 2005 sairaaloissa, terveyskeskuksissa sekä yksityissektorilla.

Millaista työsi on Oivaunella ja mikä siinä on parasta?

Työni on erittäin kiinnostavaa ja vaihtelevaa. Oivaunella olen päässyt syvällisemmin harjoittamaan elintapalääketiedettä unen kannalta.

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Elintapalääketiede on ollut kiinnostukseni jo pitkään, ja uni tuli sitten tähän hyvänä lisänä. Tämä on huikea mahdollisuus syventyä lisää uneen ja käyttää unitutkimusta työkaluna.

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Ulkoilmassa saan parhaat unet. Eli olen nukkunut parhaiten ulkona teltassa armeijassa tai partioleirillä. 

Kerro vielä lopuksi, mikä on sinulle paras unilääke?

Liikunta ja sopivan mittainen rentoutuminen ennen nukkumaanmenoa on oiva unilääke.

Vilho jakaa aktiivisesti tietoa Facebookissa, ja hänellä on tuhansia seuraajia. Vilhoa voi seurata hänen omilla sivuillaan https://www.facebook.com/vilhoaholamd/

 

Henkilökunta esittäytyy: Henri Tuomilehto

Henri Tuomilehto

Oivaunen johtavalla unilääkärillä Henri Tuomilehdolla on unesta, unihäiriöistä ja niiden hoitamisesta yli viidentoista vuoden kokemus. Sen lisäksi, että Henri johtaa perustamansa Oivaunen kolmea uniklinikkaa, hän tekee tutkimustyötä ja kehittää univalmennusmenetelmiä suomalaisille urheilijoille. Henri onkin tehnyt menestyksekästä yhteistyötä muun muassa HJK:n, Ilveksen, Kalpan ja HPK:n jääkiekkojoukkueiden sekä Puolustusvoimien Urheilukoulun kanssa.

Moi, Henri! Kerro vähän taustaa itsestäsi. Millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?
Olen dosentti, erikoislääkäri ja minulla on sekä Suomen lääkäriliiton että eurooppalaisen unitutkimusseuran myöntämä unilääketieteen erikoispätevyys. Pääsääntöisesti hoidan unihäiriöpotilaita. Minulla on 15 vuoden tutkimuskokemus uneen ja unen terveysvaikutuksiin liittyen, ja olen nähnyt tuhansia unihäiriöpotilaita matkani varrella.

Suomessa on vaikea saada koulutusta unilääketieteeseen liittyen. Itsekin olen kouluttautunut muualla, muun muassa kaksi vuotta Kanadassa Montrealissa. Suomeen palattuani perustin Oivauni uniklinikan.

Millaista työsi on Oivaunella ja mikä siinä on parasta?

Unilääkärin työ on erittäin palkitsevaa. Näen työssäni päivittäin hienoja tarinoita – unta kun meistä jokainen pystyy kehittämään ja parantamaan.

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Kiinnostuin siitä tutkimustyön kautta. Sattumalta eksyin unikongressiin 15 vuotta sitten ja siellä ollessa kiinnostuin aiheesta enemmän. Aloitin tutkimustyön uneen liittyen ja se vei mennessään. Sillä tiellä ollaan.

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta niinkin eksoottisessa paikassa kuin kotona.

Mikä on paras unilääke?

Normaalit terveelliseen elämään tähtäävät arkirutiinit, liikunta, sauna ja ruokailu.